ljuva vår

fortfarande glad över att våren äntligen verkar vara här.

Idag är en väldigt bra dag för min del, överlevde skolan och fick veta att veckan var två dagar kortare tack vare första maj och lovdag på fredag.
Sett klart Fruits Basket, vilket är en otroligt söt anime-serie.
Plockade fram min kära xbox, så på onsdag ska jag spela, spela, spela och vara lite tv-spelsnörd ^^
Har varit duktig och pluggat och nu ska jag sätta igång TVn och sortera upp alla kläder som invaderat lägenheten.


btw, vi kommer få slippa denna lilla etta snart, tvåa ftw!
Vi får den dessutom 1 augusti så vi behöver inte oroa oss för dubbla hyror och alla såna saker. Helt enkelt lovely.

Nej, nu ska jag se vad som bjuds på ikväll på TV.
Kanske skulle ta och skicka ett sms till P också? Skulle vara bra att höra hur jag ska göra på MADE-festivalen.

härlish

Solen skiner, jag överlevde skoldagen, tog tag i mitt bankärende, skickade present till Anna och jag har fortfarande egergi kvar!
Ska rycka upp mig själv från soffan nu för att sätta i gång med lite städning och ihopplockning av tvätt.
Och jag som trodde jag skulle behöva stressa från skolan på torsdag för att kunna tvätta.. Jag är ju ledig då :)
Hela veckan känns nu betydligt mycket bättre. Ska dessutom ta en timme eller kanske en och en halv och läsa på religionsprovet som jag fortfarande inte gjort. Sen ser vi hur det går imorrn.


tack och hej, men ingen leverpastej!

Folksamling på Shell.

Ja, en händelserik kväll i lilla lilla Lycksele;

L kommer hit och vi ser anime, bestämmer oss för att gå ner på Shell och köpa nåt gott.
När vi kommer till Shell så ser jag min fd jobbarkompis och klasskamrat köra in på vägkanten vid Shell, ser en bil komma bakom men tänker inte så mycket på det. Het plötsligt hör vi en smäll och både jag och Linn hoppar till, bilen bakom I hade kört in i hennes bil så ena bakljuset (tror jag det var) gick sönder och den andre förarens ena framljus.  Just efter kommer en buss körandes samtidigt som jag och L ska gå över vägen, så jag säger åt henne att akta sig för bussen, självklart så aktar hon sig åt fel håll eftersom bussen skulle köra in  på Shell för att tanka. Så där höll det på bli en olycka till!
När uppdraget slutligen är utfört så beger vi oss upp för backen igen, jag som alltid är lika nyfiken av mig ställde mig så jag skulle kunna se hur det gick för dem nere vid Shell, Då kommer det en bil körandes förbi med en annan bil på släp. Så mitt i allt så blev allt väldigt komiskt.

Så sammafattningsvis;
Vi gick ner på Shell, I blev påkörd bakifrån av en annan bil.
L höll på bli påkörd av en buss.
Folksamling runt bilarna som var inblandade i krocken när vi kom ut från Shell.
Det var tydligen inte bara de bilarna som råkat ut för nånting ikväll eftersom det körde förbi en pick up bogserandes på en vanlig person bil när vi väl nått backen.

Lite komik över det hela, efter det har kvällen flutit på, önskar fortfarande att jag följt med till Ske-å, men nu har jag iallafall lite mer tid till skolarbete. Dessutom kommer det kanske fler chanser om jag har tur.

Mer anime till mig!

well...

Nu ska vi se om jag lyckas få ihop ett inlägg.

NorrlandsOperan var som sagt över förväntan. Det var hur kul som helst och jag fick veta massor! Har nog aldrig försökt ta in så mycket information under en hel dag samtidigt som jag sprang i en massa trappor!
Men hur som helst, trivdes som fisken i vattnet.
Dessutom att få se en riktig opera gjorde inte det hela sämre. Okej, jag vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker om den, men jag överlevde att se hela iallafall.
Nu längtar jag bara tills jag ska dit igen i maj igen, det enda jag behöver göra är att kolla upp exakt vilka dagar det är, för jag vet nämligen veckan, men dagarna tycker jag bara ändras hela tiden!

Sammanfattningsvis? Så var det hela ganska underbart! Blev bara mer intresserad av att jobba med det, samtidigt som jag träffade trevliga människor och lärde mig en hel del nya saker. som gobo och iris och scroller. ;)


Veckan i övrigt? Den har funkat, började dåligt med en massa stress men nu när jag tagit tag i allting och ska börja få ordna upp allt i skolan och utanför skolan så känns det redan bättre. Men än är det ett tag kvar tills allt är som det ska.

En annan sak som hänt är att jag och J hittat en lägenhet, en alldeles underbar tvåa på bbv. Så förhoppningsvis får vi den. Vi ska bara tacka ja till den och hålla tummarna för att ingen annan vill ha den.

Ja, blev bjuden till skellefteå också för att vara med där med ljus och allt. Men har för mycket och rent praktiskt var det nästan omöjlligt. Så jag var tvungen att tacka nej, vilket sög. Men så går det när man är student och har en massa skolarbete att ta hand om.

Well, tror det var allt för tillfället.  

NorrlandsOperan

var förövrigt hur bra som helst, jag vill jobba där, massor med lampor och ljusbordet var underbart och alla saker runt omkring. Allt var lovely! Längtar tills jag ska tillbaka om ca två veckor. Fick veta massor och jag hoppas att nåt kommer komma till nytta sen ;) Hoppas jag kommer ihåg lite av det sen också. Ska bli spännande att fara på festivalen sen.

Fick mig iallafall en kontaktperson om jag vill ha en. Såna kan ju behövas om man ska söka vidare.



Åh, borde inte skriva nu, jag bara svamlar och tänker på hur bra allt är så allt kommer bara på en gång. o.O
Ska ta tag i det sen, och sen borde jag börja skriva rapporten.. Men men, får se när det blir. Borde försöka få tag på N också, se om hon har tänkt komma hit eller inte ikväll.


Näe nu ska svammelmajan fortsätta med religionen!

läste just igenom allt och insåg hur hurtig och glad jag lät. Det är ungefär tvärtemot hur jag känner mig.. Är bara slö och eländig och känner för att sova..

Hoppas bara jag klarar religionsprovet imorrn.... -.-

Isn't it lovely?

Poäng 56

"Stressad"
Du är stressad och har svårt att koppla av. Fundera på orsakerna, eftersom stress i längden är direkt hälsofarligt. Börja ditt nya avslappnade liv i dag. Försök att inte oroa dig för så mycket, acceptera förändringar och se misstag som erfarenheter. Ta itu med eventuella rädslor och fobier. Stress beror ofta på att man inte är nöjd med sig själv som person och att man ställer för höga krav på sig själv. Försök att sänka kraven, acceptera dig själv som du är och se till att få tid till saker och personer du tycker om. Avslappnande sysselsättningar som till exempel att läsa en bok, lyssna på musik, laga mat, promenera eller pyssla i hemmet kan hjälpa dig att varva ner, tänka positivt och stanna "ekorrhjulet". Om du inte kan få bukt med dina problem på egen hand, bör du överväga professionell hjälp.


Lätt att göra nåt åt saken när det är skolans fel att jag är stressad och blir jag stressad blir jag sjuk och då blir jag mer stressad. Det är en ond cirkel.


    Goldbergs vägledande depressionstest
Du nådde till 47 på Goldberg-skalan.

0 - 9   Depression osannolikt   
10 - 17   Möjligtvis lätt depression   
18 - 21   På gränsen till depression   
21 - 35   Eventuellt lätt till måttlig depression
36 - 53   Måttlig till svår depression
54+   Svår depression

Tillståndet verkar medföra allvarliga problem i din vardag och du bör omgående söka hjälp hos din läkare. Oavsett om du har en depression eller ej, sök omgående hjälp hos din läkare. Berätta också för din familj eller dina närmaste vänner om hur du har det, så att de kan stötta dig tills du är frisk igen.

Du bör inte uppfatta detta testresultat som en säker värdering av din mentala hälsa, inte heller som en uppmaning till behandling eller till att låta bli behandling. Gå alltid till din läkare om du känner dig deprimerad eller om din dagliga funktionsnivå är påverkad på ett sätt som gör dig bekymrad eller oroad.


yey. Gud vad kul allt känns idag. -.-

Kikade lite på utbrändhet från början.

Kognitiva symtom
* Minnesstörningar
* Svåra koncentrationsproblem
* Oförmåga att tänka klart
* Låg stresstolerans
* Överkänslighet för ljud, ljus, lukter
* "Tunnelseende"

Somatiska symtom
* Trötthet/utmattning
* Sömnsvårigheter
* Ökad infektionskänslighet
* Ökad smärtkänslighet
* Muskelproblem
* Mag-tarm problem

Psyke
* Känslolabilitet
* Nedstämdhet

11 av 14 symtom. Grattis mig. Endera inbillar jag mig och är hypokondriker. Eller så borde jag verkligen söka hjälp och säga att jag inte kan jobba i sommar ändå. -.-

NorrlandsOperan!

Here I come!!! woallalalalallalalaaaaaaa jag ska på studiebesök på NorrlandsOperan, fatta hur coolt det är! Ska få  träffa värsta belysningsmästaren som ska guida mig runt och visa mig allt. Och om jag har tur får jag vara där på måndag också en stund iaf. Och jag känner mig värsta stolt eftersom jag klarade av att ringa alldeles själv imorse!

Det började bra idag :]

funderar nu på att ta kökssaxen och klippa luggen kortare, den är i den jobbiga längden att den inte ligger snyggt rakt ner och göra snelugg av den är fult för att den är för kort för det än -.-

Jaja..  Fick just uppdrag av fröken J. Melin. Ska fixa bilder från codan och julshowen till henne, tur hon påminner mig om viktiga saker!


well... uppdatering kommer nog senare ikväll.

saturday night

jao, när middagen var smält och tuppluren tagen så begav jag mig till N för att se film där istället. L kunde tyvärr inte dyka upp men vi överlevde ändå. Tog med dreadsen för säkerhetsskull ifall jag skulle vilja fläta in dem igen eftersom jag gått och funderat på det hela dagen. Vi fixade hem Glasblåsarns Barn, och sen satte vi oss och såg den, fikade litegrann och flätade in lite dreads så nu sitter de där igen. Det tog en vecka och en dag sen var de tillbaka. Och jag som hade tänkt låta hårbotten få vila ett tag ;P

Tog mig hem vid halv 4 tiden i natt.. intressant ja, men vaknade inte så fruktansvärt sent. var vaken för mer än en timme sen. kanske t.o.m en och en halv timme sen. Vet inte sån noga. Kikade inte på klockan när jag vaknade utan ett bra tag efter.

Nej, nu har jag annat att göra, skolarbete som ska göras och magen vill ha nåt i sig. Tror dock det blir i omvänd ordning. Mat först, sen skolarbete.

tjejkväll

så kan man sammafatta fredagskvällen. J skulle på lan så jag passade på att få dit både N och L, såg Howl's moving castle, tjattrade och hade allmänt mysigt, "trängde" ihop oss i sängen vid 2-3 tiden då vi var trötta och mosiga. Men icket att man fick sova. N + övertrött = rastlös så hon skulle ju givetvis försöka kittla ihjäl mig. Lyckades nästan, men jag tycker fortfarande mest synd om L, som låg i mitten och som höll på bli mosad. Katterna tycker om L också, de fick för sig att trampa runt på henne i några timmar så hon inte fick sova. Fast Tiger var ganska söt, han låg nästan hela natten och sov vid min mage : ]

Klev upp vid 1 tiden dagen efter och gick och satte oss i köket och fikade och pratade. J kom hem för att äta, han gjorde det, sen somnade han och sov i ca 40 min tills jag kastade en deo på honom. Mycket lyckat resultat.
Jag, N och L såg Phantom of the Opera and damn jag gillar den filmen. Speciellt musiken :}
Vi satt och tjattrade lite till sen var det middagsdags för jag och J (han hade kommit hem igen då) och N och L skulle hem.

Och så slutade våran lilla gettogehter. Jag vill ha en till.. snart.

the long road

Känns som en evighet innan studenten är här. Less på skolan och less på allt som har med det att göra, har ingen tid till nånting jag vill göra känns det som, men tog mig tid att gå till N igår och umgås med henne hela kvällen, flätde om några av hennes dreads och så. Åt tårta hos Z som fyllde år och missade studiebesöket i Ske-å. De som var där verkade ha haft kul iaf, och det är ju bra det.

A har fortfarande inte dykt upp på skolan, man får inte tag på henne när man ringer och alla undrar var hon håller hus. Jag och N såg henne på stan igår när vi skulle åka med bussen.  Hennes mamma tror att hon är på skolan, hennes vänner tror att hon är hemma och vi gissar att hon är hos sin "pojkvän" om de nu är tillsammans fortfarande.

Det är nästan läskigt så rätt jag kan ha om vissa människor ibland, det jag trodde har just blivit bekräftat. Tycker hon kunde lyssnat på mig. Jag varnade henne för det.

borta

nu sitter de inte där längre, och nu har jag überlockigt hår. och det känns alldeles tunt och tråkigt. Dreadsen ligger i en hög bredvid mig och jag saknar dem redan, var 5 minuter sen jag tog ut den sista. Gissar att dom kommer åka in igen snart. Var ju ganska mysigt att inte behöva bry sig om nått annat än luggen på mornarna. Bekvämt var det också.

Nej, jag kanske borde hoppa in i duschen? eller kanske ta hand om disken innan?

wow.

bloggen funkar igen! Och bara för de så kommer jag inte ihåg vad jag ville skriva om.
Tog mig på skolan idag även fast jag verkligen inte ville kliva upp imorse, tog mig på skolan till halv nio och upptäckte då att nej, jag har inte alls någon lektion nu. Hade sovmorgon som jag alltid har på tisdagar. Hur kan man glömma en sovmorgon? Fick iallafall lite stuff gjort så jag är nöjd.
Lektionerna flöt på och när jag äntligen kom hem och var helt slut på (eftersom jag fortfarande är sjuk, sen över en vecka tillbaka) så kom huvudvärken, satte mig bara i fåtöljen för att vila en stund för att sedan kunna fortsätta med dreadsen till N. Sen dess har jag varit däckad i sängen, gick och la mig vid 17 och sen låg jag där i nästan två timmar och kunde inte röra på mig. J var sötare än vanligt och tog hand om mig och stoppade i mig värktabletter och gick och köpte mat till oss så jag skulle få i mig näring utan att behöva anstränga mig.

Såg på Monty Pythons film, the holy grail. Tänkte på att jag ska få se Spamalot-musikalen i London i maj, inse hur coolt det är!

Ja ja, när maten var slut så började jag äntligen må bättre och nu lever jag faktiskt nästan. bara lite trött och så, men ska bara hålla mig uppe tills jag ser om Natalie kommer förbi eller inte. Sen blir det att sova.

Jag ser fram emot att få somna, mitt huvud är verkligen inte min kompis idag.

RSS 2.0